Всяко населено място мечтае да има кмет като мед.  Разбира

...
Всяко населено място мечтае да има кмет като мед.  Разбира
Коментари Харесай

Кмет като глюкоза

Всяко обитаемо място мечтае да има кмет като мед. 
Разбира се, става дума за това, дето го събират пчеличките, а не ромите. Макар че с покупко-продажбата на гласовете прекомерно постоянно в края на краищата точно ромите имат решаващата дума, когато опрем до избори.
Но да се чуди човек защо е тая люта борба, та вместо кмет като мед да се сдобием с кмет като глюкоза.
Естествено борбата е най-люта в най-населеното място – знаем кое е. 
Особено като се има поради, че към този момент номерът на „ вездесъщия “ (което и магаре да предложи, ще го изберат!) май няма да мине.
Това е видно както за Колчо Слепеца (в рамките на държавата), по този начин и (извън тези рамки) за идиота от едноименния разказ на Достоевски.
Няма какво да се заблуждаваме – в случай че ГЕРБ загуби изборите в София, „ вездесъщият “ газ ще пикае. 
В което няма нищо неприятно – в противен случай: доста е евентуално цената на парното да падне фрапантно при такова огромно количество и толкоз на ниска цена газ.
Впрочем Неговото кметуване сме го запомнили с пълненето на дупките, само че единствено там, където минаваше джипът му.
В крайните квартали дупките си стоят от Негово време, а за тротоарите да не приказваме. Та няма какво да ни измива очите с шадрафана пред НДК.
Няма да го питаме „ вездесъщия “ по кое време за последно се е возил в градския превоз, няма да питаме и кметицата. (Без да я питаме, тя твърди, че от време на време употребява трамвай 7 - доста бил комфортен!)
Не е задоволително да прережеш лентичката на някоя нова метростанция и да се изфукаш по малкия екран, а след това да изчезнеш с джипката.
Вижте какъв брой трамвайни и автобусни спирки, в това число и досами метростанции, са без заслони. И задават ли си въпроса „ прислужниците на народа “ какво им е на жителите при зной, дъжд и сняг...
Няма да припомняме приказката за оня халиф, дето се облякъл като бедняк, с цел да чуе какви ги приказва за него народът. Пък и толкова пълен бедняк у нас мъчно ще се откри.
А и май към този момент не се нервира (поне в последно време не отваря дума), че карикатуристите го рисуват подобен. Все отново би трябвало да отбележим, че дава самун на по-пълничките артисти да го имитират. Уви, Ненчо Балабанов (ако не вземе мерки) ще би трябвало да го прави единствено по радиото.
Но да не се отплесваме - на Нашия му стигат лайканията във фейса, когато предава непосредствено от джипа си, трансфорат в ПТС (подвижна телевизионна станция) – не може да се отхвърли, че във фейса организацията е на равнище. Но по този начин ли ще е пред урните?
И да се върнем на значителния проблем – какъв кмет би трябвало на София? Защото се видя, че то не е като да ръководиш пожарна команда или охранителна компания. А и единствено фикс идея за великолепие не стига.
Може би на столичани им би трябвало същински кореняк софиянец, освен това млад, а не някой изтърсак на социализЪма. Макар че лобито на пришълците в столицата е внушително. И нищо чудно някой ден по празници или в почивните дни (какъв лукс е тогава за кореняците!) и кметът да отпраши за родното си място... Па ега не се върне!
Едно е ясно – хайде стига глюкози!
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР